Struinen

Omdat ik vond dat ik van de week hard genoeg gewerkt had maakte ik er vroeg weekend van en besloot om weer eens te gaan struinen door het bos in de omgeving. Dit is een van mijn passies. Ik ga dan wandelen maar probeer een nieuw weggetje uit of ga ergens naartoe waar ik nog niet eerder geweest ben. Het is altijd weer een verrassing waar je uitkomt en je leert je omgeving dan wel heel erg goed kennen.

Ik kijk dan naar vogels, bloemen, bomen of waar mijn oog maar op valt. Er is eigenlijk het hele jaar wel wat te beleven. Zo kwam ik deze boomstronk tegen met een enorm mooie vorm en kleuren en met verschillende soorten  mossen. (klik op de foto om de vergroting te bekijken).

Het heeft vannacht nog gevroren maar vanmiddag was het dooi en er begonnen al plassen te komen op de wandelpaden. Het was 7 graden en heerlijk weer om te wandelen. De grond is nog hard van de vorst maar ook dat zal wel niet zolang meer duren. De zon schijnt nog steeds al hebben ze ons beloofd dat het in de namiddag bewolkt gaat worden.