Koetjes in de wei

Omdat het een stralende dag is met veel zon besluit ik om de middag buiten door te brengen. Het is niet koud en het is net 1 graad boven nul. Als ik langs de ijsbaan net buiten het dorp loop zie ik dat er volop geschaatst wordt op de ijsbaan. Het is een drukte van belang. Omdat het een zondag is kan iedereen die wil er volop van genieten. Helaas kon ik geen foto maken. Het was te ver weg voor mijn telefoon om er een goede overzichtsfoto van te maken.

Nadat ik even heb staan kijken naar het schaatsen ben ik weer verder gelopen richting “Het Medler”, een buurschap tussen Ruurlo en Vorden. Van hieruit ben ik op een pad door de landerijen en het bos terug gelopen naar Ruurlo. Onderweg kwam ik langs een weiland waar 3 koetjes lekker tegen elkaar aanlagen te genieten van de zon. Het viel me op dat ze zo mooi in hun vacht zaten en er gezond uitzagen, ze hadden het in ieder geval naar hun zin.
In het bos was het ook een drukte van belang. Er was een grote verscheidenheid aan kleine vogeltjes, zoals roodborstjes, mezen, roofvogels en vinkjes. Er werd wat gekwetterd en je zou denken dat de lente er aan komt op korte termijn.

Weer in de bewoonde wereld beland in het plaatselijke restaurant een cappuccino gedronken en een glas water en toen was het tijd om naar huis te gaan. De afstand die ik heb gelopen was ongeveer 10 kilometer.

2 Reacties op “Koetjes in de wei

  1. Mooi verhaal! Ik weet nu wat ik gemist heb, volgende keer toch maar weer meegaan.

Comments are closed.