Sneeuwwandeling

Het is een prachtige zonnige zondag met nog altijd sneeuw die nog niet gesmolten is.
We maken een wandeling en komen langs kasteel Ruurlo die onlangs gerestaureerd is en medio 2017 in gebruik wordt genomen als dependance van het museum MORE in Gorssel. Het kasteel wordt ook een museum met een eigen collectie.

We lopen langs het kasteel en vervolgen onze weg richting Zelhem waar we ter hoogte van het “Sikkeler”, een vakantiepark met vakantie huizen de weg oversteken en weer teruglopen waar we vandaan kwamen alleen lopen we nu in het bos aan de andere kant van de weg dan waar we vandaan kwamen. Op sommige plekken in het bos is de sneeuw al weg maar op de meeste plaatsen ligt nog sneeuw maar gelukkig is het niet glad en is het redelijk wandelen.

Er zijn veel mensen aan het wandelen dus een gezellige drukte. We lopen nog een aantal kilometers en komen uit bij Pannenkoeken boerderij de “Heikamp” en drinken hier een heerlijke bak koffie. Het pannenkoeken restaurant heeft onlangs de eerste prijs gewonnen de “Gouden pannenkoek”. Ze verbouwen hun eigen graan waar ze dan weer de pannenkoeken van bakken. Erg gewild bij gezinnen met kinderen vooral omdat er een doolhof is en een “Klimbos”. ook kan je hier klootschieten en er is vast nog meer te doen, dus voor elk wat wils en een aanrader.

Na de koffie wandelen we weer terug naar huis en hebben in totaal 10 kilometer gelopen.