Wist je dat

20161103sjaalWist je dat het ontzaglijk leuk is om je eigen sjaal te breien. Het ging als volgt:
Ik kocht een nieuwe winterjas en wilde er een blauwe warme sjaal bij hebben Nergens kon ik een sjaal vinden die ik in gedachten had.

Ineens bedacht ik me dat ik het ook zelf kon breien dus waarom niet. Gauw naar de winkel voor wol. De breinaalden waren er nog en aan de slag gegaan. De steken opgezet en begonnen.

Het is leuk om te doen in een verloren uurtje. Je kunt elke keer een klein stukje breien als je niet veel tijd hebt. Er is geen haast bij want het is nog geen winter. Je gedachten op nul in een mindfull staat en breien. Heerlijk!
De sjaal wordt niet gebreid van een patroon. Het aantal steken is 58 maar dat kan je natuurlijk zelf aanpassen als je de sjaal breder wilt maken. Ook de lengte kan je zelf bepalen. Je zal dan alleen meer wol nodig hebben.

Gegevens

3 bollen donkerblauwe wol van 100 gr naalden 4 of 5
1 bol middel blauwe wol van 100 gr naalden 4 of 5

Werkwijze

Zet op naalden 4 of 5 in totaal 58 steken met de donkerblauwe wol.
Brei 2 steken recht en daarna 2 steken averecht enz.
Brei totdat de sjaal 15 cm  lang is en neem dan de middel blauwe wol en brei hiervan 10 cm en begin daarna weer met de donkerblauwe wol. Bij een lengte van 175 cm brei je weer een middel blauwe baan van 10 cm en dan brei nog eens 15 cm met donkerblauw en dan is de sjaal klaar.

De sjaal op de foto wordt 2 meter. Als alles klaar is de draden afhechten aan de zijkant met een naald.

Veel plezier