pix
vlag

Vlag Slowakije


Wandelingen
emailContact
© Erica Makkink
Kasteel Bratislava
Wandelen in Slowakije
Van 21 augustus tot 30 augustus 2010

Onze kampeervakantie dit jaar gaat naar Slowakije. We zijn al een aantal keren in Tsjechië geweest om te wandelen, deze keer proberen we Slowakije uit als wandelgebied en gaan we naar het Tatragebergte. We hebben informatie ingewonnen bij de ANWB en een aantal boekjes over Slowakije gekocht.

Op de volgende pagina's geef ik een overzicht van de wandelingen die we maken. Ik zal proberen zo veel mogelijk informatie over de wandeling te geven, hoe we aan de routes komen en de afstanden die we per dag gelopen hebben. De wandelingen van het betreffende gebied worden met foto's ondersteund.

We vertrekken met de caravan op zaterdag 21 augustus en rijden via Duitsland en Oostenrijk naar Bratislava waar we een aantal dagen de stad bezoeken. De stad ligt op korte afstand van zowel Oostenrijk (Wenen op slechts 60 km) als Hongarije en zowel Oostenrijkers als Hongaren hebben in de geschiedenis van de stad een grote rol gespeeld. In de voornaamste stad van Slowakije woont nog steeds een grote Hongaarse minderheid. Vervolgens trekken we verder naar het noord-oosten richting Tatragebergte waar we een aantal wandelingen gaan maken in de Hoge Tatra en de Lage Tatra.

We verblijven op verschillende campings in Slowakije in de buurt van het gebergte waar we gaan wandelen. De campings worden beschreven in het ANWB campingboekje 2010 en in het ACSI campingboekje

oude huizen in Bratislava

Oude huizen in Bratislava

man uit putje

Man komt uit rioleringputje

Brug van Bratislava

Brug over de Donau

Home | Omhoog