pix
vlag Slowakije

Vlag Slowakije


Wandelingen
emailContact
© Erica Makkink
Hoge Tatra
Wandelen in Slowakije
Ziarska Chata

Donderdag 26 augustus 2010

We maken nog een wandeling in het Hoge Tatra gebergte, deze keer in de buurt van de plaats Liptovsky Mikulás. We rijden naar Ziarska Dolina (970m.) waar we de auto parkeren en aan de wandeling beginnen. We volgen de blauwe route naar Ziarska Chata (1325m.) een berghut van waar uit weer een aantal andere wandelingen te maken zijn.

Er zijn twee routes naar Ziarska Chata, een route over de asfaltweg die overigens verboden is voor auto's en een route die door het bos loopt. Wij lopen door het bos naar de berghut. De tocht duurt 1 uur en 35 minuten. De route door het bos is wat langer dan de verharde weg, het hoogteverschil is 395m. De berghut ligt in het nationale park Tatransky Narodny park.

Het is een mooie tocht door het bos we zien veel paddenstoelen en er loopt een beek langs het pad. Het is prachtig wandelweer en het loopt makkelijk. Bij de berghut eten en drinken we wat en rusten we een tijdje. Na de rustperiode lopen we over de verharde weg terug naar beneden. Het blijkt dat de meeste mensen over de verharde weg naar boven en naar beneden lopen maar wij hadden de route door het bos niet willen missen. Het was een prachtig wandeling, zeker de moeite waard.

 

routebordjes

Routebordje

Berghut-restaurant

Berghut-restaurant

wandelpad door het bos

Wandelpad door het bos

Onderweg is er geen horeca, de eerste gelegenheid is de berghut waar wat te krijgen is.
De route in het bos is goed aangegeven met blauwe merktekens op de bomen.


Home | Omhoog