pix
vlag Slowakije

Vlag Slowakije


Wandelingen
emailContact
© Erica Makkink
Liptovsky Mara
Wandelen in Slowakije
Conclusie

Helaas duurde onze wandelvakantie in Slowakije niet zolang als dat we hoopten vanwege het weer maar we kunnen wel vaststellen dat Slowakije een wandelland bij uitstek is wat geldt voor buitenlanders maar zeker ook voor de lokale bevolking die volop genieten en in augustus op stap gaan op zoek naar bessen, bramen en paddenstoelen die ze dan weer verkopen langs de kant van de weg.

We hebben genoten van de wandelingen die we hebben gemaakt. De routes waren goed aangegeven met de tijd erbij die je er gemiddeld over doet. Overal zijn routekaarten te koop van de omgeving. Ook zijn er verschillende wandelgebieden waarvan de bekendste, De Hoge en Lage Tatra en het Slowaaks Paradijs.

De campings waar we verbleven zijn niet te vergelijken met Nederlandse campings, ze zijn schoon en voldoen aan de eisen maar zijn basis. De bevolking spreekt over het algemeen Duits en/of Engels en zijn erg vriendelijk. De dagelijkse kosten zijn laag waardoor het een aantrekkelijk vakantieland is. Buiten het wandelen is er veel te zien en te doen. bij de grote en middel grote steden vindt je een aantal bekende supermarktketens waar je voor al je boodschappen terecht kunt. Lokaal zijn er kleine supermarkten met weliswaar geen uitgebreid assortiment maar goed genoeg voor de dagelijkse behoeften. Het eten is er prima en uit eten gaan goedkoop. Bij de meeste campings heb je vrij internet en mag je de wasmachines vrij gebruiken. De douches worden afgeschermd met een douche gordijn, je kan zo lang douchen als je wilt met heet water.

Voor ons was het een prima wandelvakantie, helaas zat het weer niet meer mee om nog meer wandelingen te maken want we blijven mooiweer kampeerders en wandelaars. Slowakije is een zeer goed wandelland dat ik iedereen kan aanraden.

Nationaalpark

Bord nationaalpark

bloemen

Bloemen in de bergen

route aanduiding

Route aanduiding


Home | Omhoog