Menu

Nederlandse vlagOotmarsumDuitse vlag
27 september 2008

Na de vakantieperiode pakken we de draad weer op en beginnen het Noaberpad weer bij Haftenkamp waar we voor de vakantie zijn opgehouden. De route die we vandaag gaan lopen is 25 km.

We nemen onze intrek in een hotelletje in Ootmarsum waar we op zaterdag met de fiets vertrekken richting Haftenkamp. Het is mistig als we vertrekken en koud. We hebben ons goed aangekleed want het is een behoorlijk aantal kilometers fietsen.

Tegen de tijd dat we aan onze wandeling beginnen is het weer wat opgeklaard en begint de zon te schijnen. De omgeving is mooi en er is weer genoeg te zien. Als we vorderen met de tocht wordt het prachtig zonnig herfstweer en kunnen de jassen uit.

De tocht loopt voor het grootste deel door Duitsland en is vooral een bosrijkgebied. Als we de grens overgaan komen we door het natuurreservaat "Springendal", voordat we weer in Ootmarsum aankomen waar we de nacht zullen doorbrengen om vervolgens de volgende dag weer verder te trekken.

Windmolens

Windmolens in de mist

Terug in Ootmarsum halen we met de auto de fietsen op uit Haftenkamp en doen wat boodschappen voor de volgende dag. Het was een prachtige dag en het weer heeft zich goed gehouden.

Openbaarvervoer is nog steeds moeilijk, horeca in Duitsland is vaak dicht tot in de namiddag.


Home | Naar boven | Menu | Vorige | Volgende

Contact