Menu

Nederlandse vlagHaftenkampDuitse vlag
9 augustus 2008

Vandaag lopen we de route Schoonebeek-Haftenkamp (Duitsland), een afstand van 24 km. We beginnen bij de grens en lopen de hele afstand door Duitsland. We gebruiken ook deze keer de auto met fietsen om ons te verplaatsen.

Met de auto rijden we naar Duitsland, naar het eindpunt van de wandeling van vandaag. We parkeren de auto bij Haftenkamp, een buurtschap en fietsen naar Schoonebeek (16 km) waar we op de grens tussen Nederland en Duitsland onze fietsen parkeren en aan de wandeling beginnen.

We lopen eerst door een gebied waar naar olie geboord wordt. Er staan een behoorlijk aantal jaknikkers en een aantal boortorens, een indrukwekkend gezicht.

Het landschap wordt gedomineerd door mais omdat het meeste graan al geoogst is. We lopen veel rechte wegen maar saai is het zeker niet. We gaan richting Emlichheim, een plaatsje vlak over de grens, het is de enige plaats die we vandaag tegen zullen komen maar eerst gebruiken we ons lunchpakket op een idillisch bankje met overkapping.

jaknikker

Jaknikker

Als we verder lopen en Emlichheim gepasseerd zijn lopen we langs de Vechte, een klein riviertje die zich door het landschap kronkelt en die we een tijdje volgen. We komen nu in het gebied waar veel bramen staan en die rijp zijn en geplukt kunnen worden. Vervolgens komen we door een aantal buurtschappen met boerderijen. We hebben dan nog een aantal kilometers te gaan voordat we de auto bereiken en we terug rijden naar Schoonebeek om onze fietsen op te halen.

Onderweg geen horeca. Ook in Emlichheim is geen echte horeca. Openbaarvervoer: bussen die eenmaal per uur rijden in Duitsland, geen gegevens over busdiensten naar Nederland, raadpleeg het boekje voor meer informatie.


Home | Naar boven | Menu | Vorige | Volgende

Contact