Menu

Nederlandse vlagSchoonebeekDuitse vlag
3 augustus 2008

Op zondag rijden we met de auto beladen met fietsen richting Schoonebeek. Het is bewolkt maar ze beloven ons dat het droog zal blijven, dus goed wandelweer. Vandaag lopen we van Klazienaveen naar Schoonebeek, een afstand van ruim 20 km.

Als we in Schoonebeek aankomen met de auto, rijden we naar de Duitse grens waar we de auto parkeren bij een wachthuisje. We fietsen naar Klazienaveen en beginnen daar de wandeling van vandaag. We drinken eerst koffie voordat we vertrekken.

We lopen de plaats uit en lopen een recht stuk langs het water. Gelukkig komen we na een tijdje bij "Het Bargerveen", een natuurreservaat met hoogveen. Het is een ongekend mooi stukje natuur wat bewaard is gebleven. Vroeger werd hier turf gestoken voor brandstof. Het bestrijkt een groot gebied waar we helemaal doorheen lopen. We zien de rietgors en er lopen schapen en er grazen runderen. De bramen zijn bijna rijp en sommige kunnen al gegeten worden.

turf

Turf

Als we het gebied uitlopen is er weer een lange weg langs het water, een schril contrast met het reservaat. We komen in de buurt van Weiteveen waar we onverwachts doorheen komen omdat de route is omgelegd. De laatste kilometers worden afgelegd richting Schoonebeek waar we onderweg nog even het smalspoormuseum aandoen. Even later begint het toch nog wat te regenen maar dan zijn we al bijna bij de auto, erg nat worden we niet.

We rijden richting Klazienaveen om de fietsen op te halen en rijden huiswaarts.

Openbaarvervoer rijdt niet op zondag. Geen horeca, alleen in Klazienaveen en Schoonebeek maar daar moet je naartoe lopen, extra kilometers.


Home | Naar boven | Menu | Vorige | Volgende

Contact