Menu

Nederlandse vlagKlazienaveenDuitse vlag
12 juli 2008

De banden zijn weer geplakt dus kunnen we weer op pad. Het weer is nog steeds wisselvallig, het lijkt of er regen gaat komen. We lopen vandaag van ter Apel naar Klazienaveen, een afstand van 22 km. We rijden met de auto naar Klazienaveen en rijden met de fiets terug naar ter Apel waar we met de wandeling beginnen.

In Klazienaveen wachten we eerst een regenbui af voordat we op de fiets stappen richting ter Apel. Gelukkig blijft het droog en kunnen we aan de wandeling beginnen. We lopen gelijk de vlakte op omdat we gisteren ter Apel al gepasseerd zijn.

De wandeling biedt ons vandaag meer afwisseling dan gisteren en er is veel te zien. Wederom zijn er erg weinig mensen op pad maar dat zal wel door het dreigende weer komen. Het loopt lekker, eerst schieten we niet zo op maar later hebben we een goed tempo, we houden het droog. Onderweg eten we ons brood op terwijl we op een bankje wat uitrusten in Emmer-Compascum.

treintje

Het treintje bij het veenmuseum

Nadat we wat gerust hebben gaat het verder richting Klazienaveen. We komen langs het Veenmuseum waar we wat drinken en dan beginnen we aan de laatste etappe. We komen door een bos in de buurt van Klazienaveen en dan zit onze tocht er bijna op. We halen onze fietsen op en deze keer hebben we geen problemen en dan gaat het richting camping en zit het er weer op deze keer.

Openbaar vervoer van en naar Klazienaveen is in orde toch blijft het moeilijk je te verplaatsen in deze omgeving.
Horeca is onderweg niet aanwezig behalve in de plaatsen ter Apel en Klazienaveen dus op het begin en eindpunt van deze route.


Home | Naar boven | Menu | Vorige | Volgende

Contact