Menu

Nederlandse vlagTer Apel Duitse vlag
11 juli 2008

In de vakantie periode trekken we er weer op uit richting Groningen om verder te gaan met het Noaberpad. We nemen de caravan mee en zetten die neer op een camping in Sellingen, van waaruit we de route weer oppakken. De route die we vandaag gaan lopen gaat van de Wollinhuizersluis naar Ter Apel en is 23,5 km.

We fietsen vanuit ter Apel naar de Wollinghuizersluis (19 km) waar we de fiets neerzetten en aan de wandeling beginnen. De auto staat in ter Apel waarmee we later de fietsen ophalen bij de sluis.

Het weer is redelijk, niet echt zonnig maar het is droog en dat is voor een wandelaar het belangrijkste. Het wordt een wandeling langs het kanaal en langs riviertjes en ze heetten allemaal Ruiten Aa. We lopen veel door hoog gras wat vermoeiend is en niet erg bevordelijk voor het goede humeur. We komen onderweg niemand tegen, geen wandelaars, maar ook geen fietsers terwijl de vakanties al zijn begonnen in het noorden en zuiden van het land.

Ruiten Aa kanaal

Ruiten Aa kanaal

In de buurt van Ter Apel komen we in een gebied met bos en veranderd het landschap. Nabij het dorp is een klooster dat te bezichtigen is, ook het dorp zelf is de moeite waard om eens te bekijken. De wandeling loopt niet door ter Apel maar achter langs waardoor je niet veel van het dorp te zien krijgt.

Onze wandeling voor vandaag eindigt net buiten het dorp waar we de auto geparkeerd hebben bij een restaurant. Het is laat geworden omdat we ons verlopen hebben, tijd om de fietsen op te halen. Later zal blijken dat onze achterbanden van de fiets zijn lek gestoken, die weer geplakt moeten worden voor de wandeling van de volgende dag.

Openbaarvervoer: bussen lopen er wel maar rijden om het uur. Horeca ligt in ter Apel bij het klooster en in het dorp zelf maar dan moet je extra kilometers lopen. Onderweg zijn er verder geen restaurants dus je brood en drinken zelf meenemen.

Home | Naar boven | Menu | Vorige | Volgende

Contact