Menu

Nederlandse vlagBourtangeDuitse vlag
2 juni 2008

Op de derde dag, een warme maandag, lopen we van Weende naar de Wollinghuizersluis. We brengen een bezoek aan Bourtange en lopen een rondje om Bourtange heen om vervolgens richting Wollinghuizersluis te lopen, een route van 17 km.

Het is al vroeg warm als we met de auto richting Bourtange vertrekken. We rijden net even buiten Bourtange naar de Wollinghuizersluis waar we de auto parkeren en van hieruit met de fiets terug fietsen naar Weende om onze wandeling van vandaag te beginnen.

We lopen gelijk langs weilanden, akkers en een natuurgebied, afwisseling genoeg. Vervolgens passeren we regelmatig de Ruiten Aa, een riviertje die door het landschap kronkelt. De natuur is op z'n best maar van ons mocht er wel wat minder warm zijn. Na een aantal kilometers komen we in Bourtange, een oud vestingsstadje, de moeite van het bezoeken waard. Het lijkt alsof hier de tijd heeft stilgestaan.

plein Bourtange

Plein in Bourtange

Op de binnenplaats van Bourtange gebruiken we onze lunch en genieten van het eten en de omgeving. Als we klaar zijn maken we ons gereed om een wandeling te maken rondom Bourtange. We lopen het stadje uit en wandelen richting Duitse grens, vlak voor de grens gaat de route weer terug naar Nederland en loopt door een natuurgebied. Het pad dat we bewandelen heet de bakovenkade, wat voor ons een nieuwe betekenis krijgt vanwege de warmte.

Weer terug in Bourtange drinken we nog wat en lopen dan nog een vijftal kilometers verderop richting kanaal waar de auto staat. Nu nog de fietsen ophalen en dan is het tijd om richting huis te gaan. Het was een hele belevenis deze warme dagen in Groningen..

Onderweg is het leuk om Bourtange aan te doen, een gezellig restaurant op het plein. Openbaar vervoer moeilijk i.v.m. staking. De routes zijn goed te doen met auto en fiets. Campings zijn overal aanwezig in deze omgeving.


Home | Naar boven | Menu | Vorige | Volgende

Contact