Menu

Nederlandse vlagWeendeDuitse vlag
1 juni 2008

Na een goede nachtrust trekken we er weer op uit. We rijden met de auto naar Weende waar we de auto parkeren bij een weiland en fietsen terug naar het zuiden van Bellingwolde waar we onze fietsen parkeren bij een jeugdhuis. We lopen vandaag 22 kilometer.

We zijn nog een beetje stijf van de vorige dag als we aan de wandeling beginnen. Het is bewolkt maar later komt de zon door en wordt het warm. We lopen al snel langs het water en in de zon, ook vandaag kunnen we weer mijlenver kijken.

We lopen eerst naar de Wedderbergen, een recreatieoord. Er staat een molen en er is een camping. Dit alles staat rondom een meer. We drinken koffie bij het restaurant van de camping en lopen vervolgens een eindje langs het meer waar we onze lunch opeten die we van het hotel hebben meegenomen. Hadden we niet moeten doen want inmiddels zijn we loom geworden en moeilijk op gang te krijgen.

Molen

De molen bij de Wedderbergen

Na de lunch gaat het richting Vlagtwedde waar we langs lopen. Er is een braderie dus het is er druk. Wij lopen door want we hebben nog een aantal kilometers te gaan voordat we in buurt van de auto komen. De laatste kilometers hakken er flink in, het is erg warm en er is weinig schaduw waardoor het lijkt of we minstens 40 kilometer hebben gelopen, de auto is in zicht en de wandeling zit erop. De omgeving van Vlagtwedde is erg mooi en zeker de moeite waar om doorheen te lopen. We hebben inmiddels de klei voor zandgrond verruild.

Er is onderweg behalve het restaurant van het recreatiecentrum niets te vinden, hiervoor moet je doorlopen naar Vlagtwedde of zelf iets meenemen. Openbaar vervoer rijdt om de paar uur in het weekend. De buurtbus is telefonisch een uur van te voren te bestellen.


Home | Naar boven | Menu | Vorige | Volgende

Contact