Menu

nederlandse vlagBellingwoldeDuitse vlag
31 mei 2008

We beginnen het Noaberpad bij het station van Nieuweschans en kiezen deze keer voor de combinatie auto, fietsen en hotel dit i.v.m. de staking van het streekvervoer en de bereikbaarheid van verschillende plaatsen die we zullen aandoen. De route die we vandaag gaan lopen is 30 km en loopt rondom Bellingwolde waar we in een hotel gaan overnachten.

Op een warme bijna zomerdag vertrekken vanaf het station van Nieuweschans. We zijn naar Nieuweschans gefietst vanuit Bellingwolde waar we in een hotel zitten. We lopen door het centrum van Nieuweschans en het gaat al gauw de vlakte op waar de landerijen van Groningen zich uitstrekken, voor ons een totaal ander uitzicht dan waar we aan gewend zijn. Het is even slikken dat je bij de start van de route al bijna kunt zien waar we naartoe moeten lopen.

Een aantal uren en kilometers verder komen we in het dorp Oudeschans waar we wat gebruiken. Het is er gezellig druk in tegenstelling tot de weg er naar toe waar ondanks het lekkere weer weinig tot niets te doen is.

foto 141

Het oneindige landschap van Groningen

Als we verder lopen veranderd het landschap enigszins en gaan we richting Bellingwolde, er komen wat meer bomen en we lopen langs een kanaal waar veel kikkers zitten. Hier gaan we de grens over en lopen een stukje door Duitsland. Terug in Nederland gaan we richting Rhederbrug een plaatsje ten zuiden van Bellingwolde. Bij Rhederbrug slaan we af en lopen weer richting Bellingwolde waar we aan de zuidkant binnenkomen maar eerst gaat de wandeling nog door een natuurgebied en het Veendiep.

In Bellingwolde lopen we door het dorp naar ons hotel, we moeten alleen de fietsen nog ophalen uit Nieuweschans want die hebben we morgen weer nodig om onze route voort te zetten.

Horeca is aanwezig in Nieuweschans, Oude schans en Bellingwolde. Openbaar aanwezig maar helaas niet op het moment dat we de wandeling begonnen. Bussen rijden om het uur en in het weekend soms helemaal niet.


Home | Naar boven | Menu | Vorige | Volgende

Contact