Menu

Nederlandse vlag's HeerenbergDuitse vlag
26 februari 2009

We starten vandaag in Anholt en lopen naar 's Heerenberg, een afstand van 22,5 km. Het heeft wat denkwerk gekost om met openbaarvervoer op de plaatsen van bestemming te komen maar het is gelukt. Het werd een lange dag, ook vanwege het donkere weer en de harde wind, gelukkig bleef het droog tot in 's Heerenberg.

Met het openbaarvervoer verplaatsen we ons vanuit Doetinchem naar Dinxperlo waar we overstappen op een bus die ons naar Bocholt brengt. Van hieruit stappen we over en gaan met de bus verder naar Anholt waar we bij het slot van Anholt uitstappen om aan onze wandeling te beginnen. Het zonnetje schijnt en het lijkt een veelbelovende dag maar helaas het blijkt een koude winderige dag te worden. Wie A zegt moet B zeggen dus we lopen vrolijk verder richting 's Heerenberg.

Onderweg komen we langs boerderijen waar de sneeuwklokjes en crocussen in bloei staan, de mensen zijn al druk bezig hun tuinen in orde te maken voor de lente, ook de vogels kwetteren er al lustig op los, je voelt de lente aankomen. Het valt op dat de bomen al knoppen krijgen, het wachten is op beter weer.

De route is afwisselend waardoor het wandelen niet saai wordt. We lopen eerst nog een stuk door Duitsland en komen dan bij de grens waar we een beekje volgen, we lopen nu richting Genderingen. We wijken van de route af en lopen Genderingen binnen op zoek naar een gelegenheid om wat te eten want op een bankje zitten boterhammen eten is vandaag geen optie, te winderig en te koud. Na een rustpauze lopen we verder. We komen langs een goed onderhouden landhuis, "De Hardenberg". Daarna wordt de route saaier omdat we langs de weg moeten lopen en dit duurt een behoorlijk aantal kilometers. In de verte zien we 's Heerenberg liggen. Bij de plaats aangekomen gaan we nu richting bos en lopen de laatste kilometers door het Bergherbos, een prachtig stukje natuur in een heuvelachtig landschap. We lopen een aantal kilometers door het bos voordat we in de plaats zelf aankomen, de route loopt met een boog om de plaats heen.

 

 

De Hardenberg

De Hardenberg

Als we 's Heerenberg binnenlopen is het half zes en begint het donker te worden. We zoeken de bushalte op en laten ons terugrijden naar Doetinchem waar onze auto staat. Het was een lange dag maar wel een mooie wandeling, die zeker de moeite waard is bij beter wandelweer.
sneeuwklokje

Horeca in Genderingen maar ook later onderweg in Lengel, een plaatsje vlak bij 's Heerenberg. Niet alle aangegeven horeca in het boekje is deze tijd van het jaar open. Openbaarvervoer: De bus loopt van Dinxperlo naar Bocholt en van daaruit kan je verschillende kanten Duitsland in. Vanuit 's Heerenberg gaat lijn 91 heen en terug naar Emmerich.


Home | Naar boven | Menu | Vorige | Volgende

Contact