Menu

Nederlandse vlagEmmerichDuitse vlag
13 maart 2009

Vandaag lopen we de laatste route van het Noaberpad, een route van 19 km. We starten de wandeling bij 's Heerenberg en lopen van hieruit naar Emmerich. Het is een mooie lentedag en de route is prachtig.

We rijden met de auto naar 's Heerenberg en parkeren de auto in de buurt van het busstation. Eerst lopen we nog een stukje door 's Heerenberg, een leuk dorp met een prachtig kasteel die de moeite waard van het bekijken is. Je ziet hier veel invloeden van een grensgebied. Nadat we foto's van het kasteel hebben genomen lopen we via Stokkum naar Hoch Elten in Duitsland wat we al bij het kasteel in de verte zien liggen. Het is een zeer afwisselende wandeling in een heuvelachtig en bosrijke omgeving. We lopen een stukje gelijk op met het Pieterpad.

Nadat we Stokkum gepasseerd zijn gaan we door een bosgebied richting Hoch Elten waar we ophoog lopen en in een restaurant wat eten en drinken. Hoch Elten ligt op een heuvel waar je een wijds uitzicht hebt op de omgeving. Na de lunch gaat de wandeling weer omlaag en met een wijde bocht lopen we richting Spijk, een plaats aan de Rijn in Nederland. Hier slaan we af en lopen de laatste kilometers richting Emmerich dat we al in de verte zien liggen. Het laatste stuk lopen we langs de dijk van de Rijn voordat we in Emmerich aankomen. We moeten de route enigszins wijzigen op eigen initiatief want het is hoog water en het pad wat we moeten nemen is in het water verdwenen.

In Emmerich lopen we langs de kade richting het station waar we de bus terugnemen naar 's Heerenberg. Inmiddels is het bewolkt geworden maar het is droog gebleven, zoals beloofd. Het was een prachtige dag en goed sluitstuk van het Noaberpad. Helaas zijn we op de hele route van het Noaberpad weing mensen tegengekomen die de route ook liepen, jammer want het is een mooie route, zeker het gedeelte van Overijssel tot aan Emmerich.

 

Huize Bergh

Kasteel Bergh

In Emmerich loopt er niet zoals in het boek vermeld staat, een bus maar een taxi waarop het betreffende nummer van de vroegere bus staat. Je kan betalen met een strippenkaart. Horeca is er onderweg overal, met name in 's Heerenberg, Stokkum, Hoch Elten en Emmerich.


Home | Naar boven | Menu | Vorige

Contact