Menu

Nederlandse vlagAnholtDuitse vlag
18 februari 2009

We lopen van Anholt naar Bocholt, dus terug. Dit doen we in verband met het openbaarvervoer. De route vandaag is ongeveer 17 km. Het is droog maar wel koud, want we lopen bijna de hele afstand tegen de wind in. We parkeren de auto bij het slot in Anholt en beginnen van daaruit de wandeling.

Na enig zoeken pakken we de route weer op en duiken gelijk de landerijen in. Het is winderig maar gelukkig is het droog. Het blijken vandaag veel rechte stukken die we moeten lopen en komen weing door bosgebied wat jammer is in verband met de wind..

Na een aantal kilometers komen we door Isselburg, een klein stadje. We willen koffiedrinken maar helaas alles is gesloten dus maar weer verder. Als we Isselburg uitlopen gaan we de landerijen weer in richting Bocholt.

Na een aantal kilometers lopen we richting de Bocholter Aa, een riviertje dat door Bocholt loopt. We blijven langs de rivier lopen tot in de binnenstad van Bocholt. Het is een lange en eginszins saaie route voordat we in Bocholt aankomen. Waarschijnlijk ligt dit ook aan het jaargetijde want veel is er nog niet te zien in de natuur.

In Bocholt zelf is het goed toeven met mooie winkels, eetgelegenheden enz. We drinken eerst lekker koffie om dan terug te gaan met het openbaarvervoer naar Anholt waar onze auto geparkeerd staat.

Stuw

Stuw aan de rand van Bocholt

Havik

Onderweg kom je door Isselburg maar helaas was ook hier de Horeca allemaal dicht. Alles gaat pas om 17.00 uur open. Net even voordat je Bocholt binnen loopt is een bakker waar je broodjes en koffie kunt krijgen, er is gelegenheid om te zitten. Zij zijn open vanaf 's morgens 5.00 uur. Openbaar vervoer is er vanuit Bocholt waar ook een busbureau is waar je alle informatie kunt krijgen.


Home | Naar boven | Menu | Vorige | Volgende

Contact