Menu

Nederlandse vlagBocholtDuitse vlag
12 februari 2009

Het is redelijk weer vandaag, niet stralend maar het beloofd een droge dag te worden. We lopen vandaag naar Bocholt in Duitsland , een tocht van 16 km. We rijden met de trein naar Winterswijk om van daaruit met het regiovervoer ons te verplaatsen richting Kienveenweg waar we de vorige keer zijn opgehouden.

We vertrekken met de regiotaxi vanaf het station in Winterswijk en laten ons naar de Kienveenweg brengen nabij Kotten. Van hieruit wandelen we verder richting Bocholt.

Onderweg komen we niemand tegen en lopen door bosgebied en bouwland. Eigenlijk is het ook best koud maar omdat we veel door het bos lopen hebben we niet zoveel last van de wind. Ongeveer na 8 kilometer komen we in de buurt van Barlo, een klein plaatsje in Duitsland, het ziet er veel belovend uit en er is van allerlei bedrijvigheid maar er wordt ons al snel verteld dat alle horeca dicht zit dus lopen we maar weer verder richting Bocholt. Iets later vinden we een bankje waar ons brood opeten want het is al lang lunchtijd geweest.

We lopen langs een kasteel en tegen de tijd dat we in de buurt van Bocholt komen lopen we langs een oude spoorbaan door een park verder Bocholt in.

Bocholt is een middelgrote stad en ligt in de buurt van Dinxperlo. In Bocholt nemen we de bus naar Dinxperlo en van hieruit gaan we verder met de bus richting huis.

 

wilgenkatjes

Wilgenkatjes

De wandeling was mooi om te lopen, het is alleen jammer dat er niet veel mensen dit pad lopen, het is toch echt de moeite waard. Je komt door een ongerept stukje natuur zowel in Duitsland als in Nederland.

Openbaarvervoer: Het is puzzelen maar dat is op zich al een beleving. Horeca is onderweg aanwezig alleen niet open in de wintertijd.


Home | Naar boven | Menu | Vorige | Volgende

Contact