Menu

Nederlandse vlagKienveenwegDuitse vlag
6 februari 2009

We vervolgen onze route en lopen vandaag 19 km richting de Kienveenweg, een straat in de buurt van de buurtschappen Woold en Kotten. Het is mooi weer, de zon schijnt en het is 9 graden, beter weer kunnen we ons niet wensen in deze tijd van het jaar.

De wandeling is erg afwisselend, rondom Winterswijk is veel te zien. We lopen afwisselend door Nederland en Duitsland. Overal zijn de boeren hun land aan het bemesten en in de tuinen worden de bomen gesnoeid. In Duitlsland gekomen lopen we naar de plaats Oeding waar we in een lokaal restaurant wat gebruiken. Als we verder lopen kan je goed zien waar de grens tussen Nederland en Duitsland is geweest. Bijvoorbeeld twee huizen die vlak bij elkaar liggen maar de mensen elkaar niet kunnen bezoeken vanwege de grens. Gelijk zie je hier ook het verschil in huizen en tuinen en dat alles op een paar vierkante meter.

We lopen richting een boerderij waar we door een poortje gaan om vervolgens weer aan de Nederlandse kant aan te komen. We lopen de rest van de wandeling opnieuw door Nederland in een gebied waar maar weinig mensen wonen. Er is veel bos en het laatste stukje gaat dan ook over pospaden richting de weg waar we de auto hebben geparkeerd. We rijden terug naar Winterswijk en vervolgen onze weg naar huis.

Deze route vraagt om een goede planning vanwege het openbaarvervoer. Een andere optie is om tot Oeding te lopen en daar te overnachten of van daaruit terug te gaan naar Winterswijk.
Wij kozen voor deze optie omdat wij in de regio wonen.

 

Grenspoortje

Het grenspoortje

Horeca is te vinden in Winterswijk en Oeding. Openbaarvervoer: De trein rijdt naar Winterswijk van daaruit kan je met de regio taxi bij het station verder reizen in de regio. Er is een wachttijd.


Home | Naar boven | Menu | Vorige | Volgende

Contact