Menu

Nederlandse vlagWinterswijkDuitse vlag
21 januari 2009

We rijden met de auto naar Zwillbrock en parkeren de auto bij de kerk waar ook de route verder gaat. We beginnen de tocht van 16,5 km om 11.00 uur en lopen naar Winterswijk. Het weer is droog en somber. Het blijkt prima wandelweer te zijn.

We beginnen de tocht in het natuurreservaat waar Flamingo's voorkomen. Het natuurgebied ligt aan de Duitse kant van de grens en is zeer de moeite waard. We volgen de route een tijdje en slaan dan af richting Nederland waar we Groenlo kunnen zien liggen. De wandeling loopt nu door de velden. Wonderlijk genoeg is er van alles te zien. Bomen die uitlopen, vogels die druk in de weer zijn en als we langs de Slinge lopen zien we allerlei soorten watervogels.

Het laatste gedeelte van de route loopt langs de Slinge, niet makkelijk om te lopen want er is nog geen pad en de dooi is uit de grond wat het gras erg drassig maakt en moeilijk om te lopen. We lopen soms rechts, soms links van het riviertje. Onderweg zien we een aantal Aalscholvers. Bij een rustpunt aan de Slinge eten we onze boterhammen op en genieten van de mooie natuur. We zitten in de beschutting, koud is het niet.

 

schapen
We lopen nog een aantal kilometers door en zien dan de eerste huizen van Winterswijk liggen. We lopen ongeveer een kilometer door de stad om bij het station te komen waar we de trein nemen richting auto. Het was een mooie wandeling door een mooi gebied.
eend

Onderweg is er geen Horeca en weinig plaats om ergens te zitten, ligt natuurlijk aan het jaargetijde. Openbaar vervoer: Trein Zutphen- Groenlo en dan met de buurtbus naar Zwillbrock, gegevens staan in het boekje.


Home | Naar boven | Menu | Vorige | Volgende

Contact