Menu

Nederlandse vlagZwillbrockDuitse vlag
16 januari 2009

Na een winterstop van ongeveer 3 maanden gaan we vandaag verder met het Noaberpad. We starten waar we de laatste keer zijn opgehouden bij Den Braam nabij Buurse. De afstand die we vandaag gaan lopen bedraagt 17 km.

We nemen het openbaar vervoer naar Haaksbergen en gaan van daauit met de Buurtbus naar Den Braam. Het is koud, het heeft gevroren en er schijnt een waterig zonnetje. Als we zijn aangekomen gaan we gelijk de velden in die afgewisseld worden met bosrijkegebieden en lopen zonder het te merken Duitsland binnen. Er is nog niet zo heel veel te beleven in de natuur al kan je al wel zien dat er knoppen aan de bomen komen. Er wordt onderhoud gepleegd in de bossen en ook de boeren zijn druk bezig op het land. De natuur is zich aan het herstellen van de afgelopen vorst periode.

Het blijkt een eenzame route want we komen niemand tegen onderweg. We komen langs een aantal vennen die ook in de winter zeer de moeite waard zijn. De sneeuw is inmiddels verdwenen alleen de ondergrond waarop we lopen is nog hard wat het lopen wel makkelijk maakt, we hoeven nu niet door de modder te lopen. Na een bosrijk gebied lopen we een landbouw gebied in. Het blijft droog en het is prima wandelweer. De omgeving is afwisselend, we vervelen ons geen moment.

Onderweg eten we ons brood op in een wachthuisje waar we beschut kunnen zitten en geen last hebben van de wind. We lopen verder en komen na 11 km in het plaatsje Oldenkott. Hier drinken we koffie in een lokaal restaurant met een openhaard. We warmen ons onder het genot van een kop koffie op en vervolgen dan onze route weer. We lopen de laatste 6 km naar Zwillbrock waar we onze tocht van vandaag eindigen.

 

 

weidelandschap

vorst op het veld

Openbaarvervoer op deze route is de bus en de Buurtbus. Vanuit Zwillbrock kan je met de buurtbus naar Groenlo rijden waar je dan weer de trein kunt nemen. Horeca is er onderweg niet, alleen aan het beginpunt bij Den Braam en in Oldenkott en Zwillbrock.


Home | Naar boven | Menu | Vorige | Volgende

Contact