Menu

Nederlandse vlagBuurseDuitse vlag
11 oktober 2008

Het is een zonnige zaterdag wanneer we weer verder gaan met het Noaberpad. We verplaatsen ons met het openbaar vervoer naar Glanerbrug waar we de wandeling oppakken. We lopen vandaag naar Buurse, een wandeling van 21 km.

Het is plezierig lopen vanwege het mooie weer. We lopen door een wijk in Glanerbrug en gaan dan richting Aamsveen. Hier stoppen we bij een uitkijktoren om wat te eten, het is inmiddels al ruimschoots middag. In de toren zit het vol met Lieveheersbeestjes die beschutting zoeken voor de winter. Als we dit gebied zijn doorgelopen gaan we richting Enschede waar we alleen een stukje door een buitenwijk lopen.

Dan gaat het weer de natuur in en lopen we naar het Witteveen wat een mooi natuurgebied is met verschillende vennen. Onderweg stoppen we nog een paar keer om wat te eten, te rusten en van de natuur te genieten.

Aamsveen

Het Aamsveen

Als we in de buurt van den Braom komen, wat ons eindpunt is voor vandaag, moeten we actie ondernemen om weer terug te komen naar Haaksbergen waar de bus vertrekt die ons naar huis moet brengen. We bellen de regiotaxi en spreken een plaats af waar ze ons op komen halen. Het heeft wat voeten in aarde maar uiteindelijk worden we opgehaald bij een pannenkoekenboerderij in Buurse en komen we op tijd in Haaksbergen. De rest van de reis zal ik jullie besparen. Toch was het een fijne wandeldag en prachtig wandelweer. Wordt vervolgd.

Openbaar vervoer blijkt in het weekend een ramp te zijn omdat sommige bussen niet rijden. Horeca op deze route alleen op begin en eindpunt.


Home | Naar boven | Menu | Vorige | Volgende

Contact