Vitkuv Hrad

Wandelingen
hert
email Contact
© Erica Makkink

 

Wandelen in Tsjechië
Svaty Tomas

Dinsdag 14 september 2004

We hebben voor vandaag een wandeling in gedachten naar Svaty Tomas en naar het bijgelegen kasteel met de naam Vitkuv Hradek. De tocht is heen en terug 13 km.

We rijden met de auto naar Frydava, aan de andere kant van het meer. Het is ook mogelijk om in Frymburk met het veerpontje te gaan maar op dit moment vaart het op onregelmatige tijden met soms lange wachttijden, dit heeft ons doen besluiten om naar de overkant van het meer te rijden.

We parkeren de auto bij het pontje en beginnen aan de wandeling die keurig staat aangegeven op de bordjes. We volgen de gele route, die voornamelijk door het bos loopt en soms even de verharde weg volgt. De tocht door het bos is mooi vooral omdat de herfstkleuren te zien zijn in de bomen.

Bij Svaty Tomas aangekomen drinken we eerst koffie en eten wat. Na de lunch lopen we naar het kerkje die aan de voorkant bewerkt is met hout. We kijken even binnen en vervolgen dan onze weg naar het kasteel Vitkuv Hradek. Het is even klimmen maar het duurt maar eventjes en het is zeker een bezoekje waard. Boven op de toren van het kasteel kun je de omgeving bekijken maar je moet wel betalen. Ook rondom is er van alles te zien.

Na verloop van tijd gaan we weer naar beneden. We besluiten de rode route te lopen die in zijn geheel over een geasfalteerde weg gaat wat iets makkelijker loopt dan het bospad. Na een dik uur lopen zijn we weer terug bij de auto en rijden we terug naar de camping. Het is gaan regenen maar we hebben er tijdens de wandeling geen last van gehad.

Bij Svaty Tomas heb je de mogelijkheid om andere routes te volgen, ze staan op borden aangegeven met het aantal kilometers erbij.

Herfstblad

Herfstblad

Braam

Framboos


Home | Omhoog