Český Krumlov

Wandelingen
hert
email Contact
© Erica Makkink

 

Wandelen in Tsjechië
Český Krumlov

Maandag 13 september 2010

We rijden met de auto naar Český Krumlov, een stadje ongeveer 20 km vanaf de camping. Český Krumlov ligt aan de Moldau, tussen de uitlopers van het Boheemsewoud en is uitgeroepen door de UNESCO tot monument en is fraai gerestaureerd.

We parkeren de auto buiten de stad en wandelen de stad in om alles te bekijken. We lopen eerst naar het kasteel en bekijken alles. Jammer genoeg is het kasteel gesloten maar het blijft de moeite waard om de omgeving te bekijken.

Als we rondgekeken hebben lopen we de stad in om de rest te bekijken. Er zijn een aantal kerken waarvan we er één van binnen bekijken. Er is een plein waar allemaal terrasjes zijn met mooie gebouwen op de achtergrond, ook zijn er een aantal musea, galerieën en winkeltjes en niet te vergeten een groot aantal restaurants verdeeld over de stad. We lopen vervolgens een rondje door de stad om een goed beeld te krijgen van het geheel.

We lopen ongeveer 2 km. Vanuit de stad zijn er verschillende wandelingen te maken. Ze worden aangegeven met bordjes waar de route op staat met het aantal kilometers.

Toren bij het kasteel

Kasteel

Kasteel van Krumlov


Home | Omhoog