pix
vlag Slowakije

Vlag Slowakije


Wandelingen
emailContact
© Erica Makkink
lage Tatra
Wandelen in Slowakije
Chopok

Vrijdag 27 augustus 2010

Na twee wandelingen in de Hoge Tatra te hebben gemaakt gaan we vandaag naar de Lage Tatra. We rijden vanuit Liptovsky Mikulás naar de Lage Tatra waar we bij de plaats Zahtadky (1028m) gratis onze auto parkeren.

We vertrekken met de lift naar boven tot Rovna Hola (1491m) waar we moeten overstappen op een andere lift. Daar aangekomen blijkt de lift niet te gaan vanwege rukwinden wat voor ons betekend dat we verder moeten lopen en wordt onze tocht iets langer dan we gedacht hadden. We lopen naar Lukova 1623m waar een restaurant is waar we even op adem komen want het was een steile klim.
Het gaat verder naar Chopok Uboc (1843m) de plaats waar we onze wandeling van vandaag wilden beginnen. Het weer slaat om en er komt bewolking en nevel, gelukkig blijft het droog.

We lopen verder naar Chopok 2024m ons einddoel van vandaag, het is een flinke klim maar het loopt gemakkelijk vanwege de grote platte stenen waar je de voeten op kunt zetten. Als we boven op de top komen staan we in de nevel en hebben totaal geen uitzicht wat jammer is. We verblijven een tijdje op de top en maken foto’s voor zover dat mogelijk is, dan lopen we weer terug naar beneden (Chopok Uboc) waar de lift weer loopt en we terug gaan naar beneden.

We hebben onverwachts een hoogteverschil gelopen van 533m.

Lukova

Lukova (1623m)

Op de berg

Bewolking in de bergen

Chopok

Boven op de Chopok (2024m)

De wandelroutes in Slowakije worden goed aangegeven. De route van vandaag is blauw en staat aangegeven op de stenen met gele pijlen.
Een kaartje heen en terug met de lift kost 10 euro p.p.


Home | Omhoog