pix
vlag Slowakije

Vlag Slowakije


Wandelingen
emailContact
© Erica Makkink
Waterval
Wandelen in Slowakije
Vodopad Skok

Woensdag 25 augustus 2010

Het is onze eerste wandeling in de Hoge Tatra. We rijden met de auto naar de plaats Strbske Pleso (1347m.) waar verschillende wandelingen naar de bergen starten. We gaan naar Vodopad Skok (route 3 waterval). De route wordt aangegeven met tekens op de bomen, het is de gele route. Een overzichtsplattegrond geeft aan welke wandelingen te maken zijn in het gebied en op de gele bordjes staat de naam van de route en de gemiddelde tijd die er mee gemoeid is.

We winnen informatie in want je kunt ook met de trein naar Strbske Pleso reizen. Er is een station op een paar honderd meter van de startplaats van de wandelingen. We kopen nog een aantal wandelkaarten van het gebied, drinken koffie in een van de tentjes en gaan dan op pad.

Onze wandeltocht voor vandaag gaat naar de waterval op een hoogte van 1700m. en duurt 1 uur en 35 min. Het hoogteverschil is 353m. het is geen moeilijke tocht maar er liggen wel veel stenen en boomwortels die het lopen niet gemakkelijk maken. Eerst lopen we door de bossen omhoog, onderweg komen we Slowaken tegen die het bos ingaan om paddenstoelen te zoeken, een lokale delicatesse. Wat later tijdens de wandeling wordt het wat kaler en zien we het water wat van de waterval naar beneden stroomt. Niet veel later zien we de waterval liggen en zijn we op de plaats van bestemming.

We stoppen om rond te kijken en eten onze boterhammen op, we maken foto’s en rusten uit. Het weer is prima alleen steekt er een windje op dat het wat fris maakt maar we hebben warme kleren bij ons. Na de rustperiode lopen we terug naar beneden wat een heel stuk sneller gaat dan omhoog. Na een uur en een kwartier dalen zijn we weer terug bij de auto en rijden we terug naar de camping.

Gentiaan

Gentiaan

Vodpad Skok waterval

Vodopad Skok waterval

paddenstoel

Paddenstoel

Bij Strbske Pleso is een station als je met de trein wilt reizen en in de plaats zelf is een parkeerterrein waar je de auto voor een paar euro kunt parkeren op een bewaakt terrein.
Onderweg en bij de waterval is er geen horeca aanwezig, eten en drinken meenemen.


Home | Omhoog