Menu

HanzestadWijheHanzestad
9 mei 2009
pix gif

We rijden met de trein naar Deventer en starten vanaf het station onze wandeling. We lopen vandaag van Deventer naar Wijhe, een afstand van ongeveer 25 kilometer. Het is droog en zonnig weer, veel mensen zijn vandaag op pad gegaan. We starten op tijd vanwege de lange afstand, het is overal al een drukte van belang voor een zaterdagmorgen vrij ongebruikelijk.

In Deventer lopen we eerst door een park waar al flink gesport wordt. Na een tijdje komen we bij de IJssel en gaat de route een tijdlang langs de rivier. Er zijn roeiers aan het oefenen wat voor ons leuk is om naar te kijken, ook komen er veel plezierboten langs varen. Nadat we Deventer en de IJssel achter ons hebben gelaten steken we de verkeersweg over en gaan dan richting De Haere, een landgoed met een mooie tuin, zeker de moeite waard om er even rond te kijken. Het landschap is overgegaan in bosgebied, een totaal andere omgeving dan de uiterwaarden van de IJssel.

We lopen nu verder richting Olst wat op ongeveer 14 kilometer van Deventer ligt. We hebben wat tijd verloren onderweg omdat we rondgekeken hebben en foto's hebben gemaakt. We komen wat later in Olst aan dan we gepland hadden maar dat maakt niet uit. We lopen dwars door Olst en steken de weg over en gaan dan weer richting rivier. Bij de IJssel aangekomen gebruiken we wat in een restaurant dat aan de IJssel ligt. Ook bevindt zich hier een pontje waarmee je naar de overkant kunt varen richting Epe blijkbaar een zeer geliefde route voor motorrijders. Wij blijven aan deze kant van de IJssel om verder richting Wijhe te lopen.

 

 

IJssel

Uitzicht over de IJssel

Als we voldoende zijn uitgerust gaat de wandeling weer verder. We lopen Olst uit en gaan nu richting de plaatsjes Den Nul en Fortmond. We lopen nu weer op afstand van de IJssel door de uiterwaarden. Als we in de buurt van Wijhe komen lopen we eerst nog door de Duursche waarden, een natuurgebied met veel water en veel muggen, gelukkig steken ze nog niet. Het gebied is wel bijzonder om doorheen te lopen. Als we Wijhe binnenlopen is het even zoeken naar het station wat nog een flinke tippel blijkt te zijn want het station ligt aan de buitenkant van de plaats. We nemen de trein en gaan huiswaarts. Deze wandeling is zeer afwisselend en zeker de moeite waard vooral in de lente en zomer.

Horeca is te vinden in Deventer, Olst en Wijhe. Openbaarvervoer is volop aanwezig zowel bussen als de trein. ook kan je met de auto op de pontjes naar de overkant van de IJssel, ze zijn zomer en winter in de vaart.


Home | Naar boven | Menu | Vorige | Volgende

Contact