Menu

HanzestadZwolleHanzestad
17 mei 2009
pix gif

Op deze miezerige zondag lopen we de laatste etappe van het Hanzestedenpad. We vertrekken vanuit Wijhe en lopen vervolgens naar Zwolle, een afstand van 26 km. Het weer werkt niet mee, het motregent een beetje als we starten maar gelukkig wordt het al snel droog en dat blijft het de rest van de dag.

Met de trein rijden we naar Wijhe. We hebben nog even getijfeld of we zouden gaan want het weerbericht was ronduit slecht. Toch de wandelschoenen aangedaan en richting Wijhe gereden. Als we de wandeling beginnen regent het nog steeds een beetje. We lopen door Wijhe richting IJssel waar we een aantal kilometers de rivier volgen. Er zijn weinig mensen op straat waarschijnlijk vanwege het slechte weer.

We lopen door het natuurreservaat Tichelgaten-Windesheim om vervolgens door te lopen naar Windesheim waar we hoopten op een kop koffie maar helaas, niets wat maar enigszins op een restaurant leek dus de rijksweg overgestoken richting Zwolle. We laten Hattem liggen want dat gaan we later lopen met de Het Maarten van Rossumpad. We lopen verder door de polder richting Sekdoornsedijk langs de Soestwetering. We zien onderweg een aantal Sterns die eigenlijk op land bijna nooit voorkomen. Omdat we het niet zeker weten kijken we in het vogelboekje of we gelijk hebben.

Het gaat verder richting Zwolle en lopen langs de Wetering richting centrum, een lange saaie weg waar voor ons gevoel geen eind aankomt. Gelukkig staan we toch ineens in het centrum en wordt het tijd om huiswaarts te keren met de trein. Het is weer later geworden dan we aanvankelijk dachten. We lopen naar het station en keren huiswaarts.

Sassenpoort

Sassenpoort Zwolle

Het Hanzestedenpad zit erop. Het was een leuke route om te lopen, vooral de stukken langs de IJssel. Ook de Hanzesteden zijn zeker het bezoeken waard. We hebben de route met plezier gelopen.

Horeca niet aanwezig op deze route. Openbaarvervoer is de trein en de bus.


Home | Naar boven | Menu | Vorige |

Contact