Menu

HanzestadDeventerHanzestad
23 april 2009
pix gif

Vandaag lopen we de route Zutphen-Deventer. We kiezen voor de route langs verschillende dorpen en volgen de gele markering. De afstand tussen Zutphen en Deventer is 25 km. We rijden met de auto naar Zutphen en parkeren de auto bij het station en lopen vervolgens naar Deventer. De afstand tussen de twee steden bedraagt 25 kilometer en loopt voor het grootste deel door dorpen.

We starten op tijd want het wordt een hele wandeling. We lopen eerst door een stuk van Zutphen en gaan richting Eefde, een dorp onder de rook van Zutphen. Als we buiten de stad komen gaan we de landerijen in en komen langs "Huis de Dam", een steenworp afstand van het Twentekanaal. Bij de brug aangekomen lopen we Zutphen uit en lopen Eefde binnen. We lopen door het dorp en gaan dan richting Gorssel. We komen over smalle landweggetjes en langs boerderijen. Het is prachtig weer en fijn om te wandelen. In Gorssel zien we een ooievaar. Hier is een ooievaarsdorp gevestigd maar daar komen we niet langs deze keer.

We vervolgen onze weg en lopen Gorssel binnen. We kijken wat rond en gebruiken hier onze lunch. Als we uitgerust zijn trekken we weer verder de bossen in die Gorssel en Epse van elkaar scheidden. Het is prachtig in de bossen en we lopen achterlangs Epse richting Deventer. We steken de autoweg over en lopen vlak langs de |Jssel richting Deventer. Het laatste stukje is niet zo interessant omdat we dan een stuk door de stad lopen langs een drukke weg. Het centrum van Deveter is zeker een bezoekje waard. We lopen naar het station en nemen de trein naar Zutphen waar we onze auto ophalen en terug gaan naar huis. Het was een prachtige wandeldag in een mooie omgeving.

Huis de Dam

Huis de Dam

Horeca is te vinden in Zutphen, Eefde, Gorssel en Deventer. In Eefde was de gelegenheid nog gesloten. Openbaarvervoer: Beide steden zijn zowel met de bus als de trein goed te bereiken.


Home | Naar boven | Menu | Vorige | Volgende

Contact