Menu

HanzestadZutphenHanzestad
20 april 2009
pix gif

Vanaf het station in Brummen lopen we vandaag onze wandeltocht richting Zutphen. Het is een afstand van ongeveer 15 km. We starten voor de verandering na de middag omdat het deze keer maar 15 kilometer is en dus gemakkelijk te doen op een middag.

We rijden met de trein naar Brummen waar we onze wandeling beginnen. We lopen gelijk de bossen in en komen langs het landgoed "Groot Engelenburg" waar tevens een golfterrein ligt. We lopen richting Hall en komen langs het landgoed "Leusveld" waar we opnieuw door de bossen lopen. We zien een paar reeën die op hun gemak aan het grazen zijn in de buurt van een plas. Ze zien ons wel maar nemen niet de moeite weg te lopen, ze houden ons wel in de gaten.

Overal bloeien de lentebloemen en het ruikt heerlijk in het bos omdat de wilde sering in bloei staat. De meeste bomen hebben al bladeren of staan in bloei. Als we verder lopen komen we in het buitengebied van Voorstonden ook hier bevindt zich weer een landhuis waar we van de route afwijken om de voorkant van het huis te bekijken en wat foto's te maken. We lopen nu een tijdje langs de weg om weer op de route te komen. Dan gaat het verder richting Tonden, een kleine plaats met wat boerderijen. In de verte kunnen we Zutphen zien liggen maar eerst hebben we nog een aantal kilometers te overbruggen. We komen langs landhuis Empe en vervolgen onze weg richting de Hoven, een plaatsje onder de rook van Zutphen. We lopen de Hoven door en komen bij de IJsselbrug die we overlopen richting het station van Zutphen en keren van daaruit huiswaarts.
Het was een prachtige middag met fantastisch wandelweer en een mooie omgeving. Volgende keer verder.

 

 

Huis Voorstonden

Huis Voorstonden

Onderweg is er geen horeca alleen in de plaats Zutphen aan het eind van de wandeling. Een bezoekje aan de plaats Zutphen is zeker de moeite waard.
Openbaarvervoer is volop aanwezig in Brummen en Zutphen ze zijn zowel met de bus als de trein te bereiken.


Home | Naar boven | Menu | Vorige | Volgende

Contact