Menu

HanzestadBrummenHanzestad
19 april 2009
pix gif

We starten deze keer in Doesburg en lopen nu de aangegeven route van het boekje. We parkeren de auto in Doesburg en lopen naar Brummen, een afstand van 20 kilometer. Het is prachtig lenteweer en het beloofd een droge dag te worden.

We starten vroeg om volop van het mooie weer te kunnen genieten. We lopen eerst Doesburg door over de oude wallen. Doesburg is een oud stadje bekend van zijn mosterd. Het is nog rustig in de stad en er zijn nog geen restaurants open. We wandelen richting IJssel en lopen de nodige kilometers richting Dieren wat verder weg ligt dan je zou vermoeden vanwege het gekronkel van de IJssel. We komen langs een aantal campings waar al volop gekampeerd wordt en waar de mensen genieten van het uitzicht over het water en het mooie weer.

Na een tiental kilometers langs het water te hebben gelopen komen we bij het pontje wat ons naar de overkant van de IJssel zal brengen naar het stadje Dieren. Het is druk bij het pontje want iedereen wil van het mooie weer genieten. Aan de overkant gekomen lopen we Dieren door en vinden een restaurant waar we een lunch gebruiken. Eigenlijk ligt het restaurant in Spankeren, een dorp onder de rook van Dieren.
Na de lunch beginnen we aan het laatste stuk naar Brummen. We wandelen nu de bossen in. Het landschap is totaal veranderd en er is niets meer te zien van de IJssel. We vinden hier een ander soort bloemen en ook de vogels zijn van watervogels veranderd in kleinere vogelsoorten die in bossen en landerijen voorkomen.
We komen Brummen aan de acterkant binnen en lopen naar het station en eigenlijk krijgen we de plaats zelf niet te zien. We rijden met de trein naar Arnhem waar we de bus pakken richting Doesburg waar we de auto weer ophalen en naar huis rijden.

 

uitzicht over de IJssel

Uitzicht over de IJssel bij Dieren

Horeca langs de IJssel is aanwezig op de campings maar waren gesloten op het moment dat wij er liepen. Het restaurant bij camping "Dorado" was open. De volgende gelegenheden waren in Dieren. Openbaar vervoer is op allerelei manieren aanwezig. Doesburg is te bereiken met de bus vanaf verschillende stations.


Home | Naar boven | Menu | Vorige | Volgende

Contact