Menu

HanzestadZwolleHanzestad
19 maart 2009
pix gif

Op deze redelijk zonnige lentedag beginnen we aan het Hanzepad, ons volgende traject. We beginnen vandaag in Kampen en lopen de 19 km naar Zwolle. De route loopt tot aan Zwolle langs de IJssel. Het is hoog water maar we hebben er geen last van.

We reizen met het openbaarvervoer naar Kampen. Vanaf het station lopen we over de brug van de IJssel de plaats Kampen in, een mooie plaats, zeker de moeite van een bezoekje waard. Er is van alles te zien, bijvoorbeeld veel oude huizen die nog uit de tijd van de handel zijn. We lopen terug over de brug waar we onze wandeling beginnen. We wandelen langs de IJssel richting Winsum wat je al in de verte kunt zien liggen.

De rivier kronkelt en het is steeds weer een verrassing wat er in de volgende bocht te zien zal zijn. We hebben veel tijd nodig om foto's te maken. Het landschap heeft namelijk een totaal andere aanblik dan wat we gewend zijn geweest van het Noaberpad. Overal zijn de watervogels druk in de weer, ook zien we meerdere ooievaars die aan het nestelen zijn.

In de verte kunnen we Zwolle al een hele tijd aan de horizon zien liggen. Onderweg drinken we bij Veecaaten in een theehuis een kopje thee en gaan dan weer verder voor de laatste kilometers richting Zwolle. In Zwolle lopen via een buitenwijk door een park richting station waar we de trein terug naar huis nemen. Het was een mooie wandeling en we waren niet de enige die van deze lentedag hebben genoten. Leuk om te zien dat meerdere mensen het Hanzestedenpad lopen.

 

Kampen

Kampen

wandelaars

Kampen is goed te bereiken met de trein. In Zwolle overstappen. Horeca is in verschillende plaatsen langs de IJssel aanwezig. Onderweg staan veel bankjes waar je rustig van het landschap kan genieten.


Home | Naar boven | Menu | Vorige | Volgende

Contact