Menu

AaltenachterhoeklogoWinterswijk
16 juli 2009

Na ruim een maand pakken we de draad weer op en gaan we verder met het Achterhoekpad. We waren in Aalten gebleven voordat we op vakantie gingen en lopen vandaag van Aalten naar Winterswijk, een wandeling van 20 km. We rijden met de trein naar Aalten waar we als we aankomen eerst een gelegenheid opzoeken om koffie te drinken. Het is prachtig zomerweer en heerlijk wandelweer.

Vanuit het centrum van Aalten is het een aantal kilometers lopen en dan zijn we bij Bredevoort, een klein stadje, vooral bekend van zijn boekenwinkeltjes. Op het moment dat we door Bredevoort lopen zijn nog niet veel winkels open. We lopen verder en gaan dan de vrije natuur in die zeer afwisselend is. We lopen door de landerijen dan weer weiland dan weer een stukje bos. We volgen het riviertje de Slinge die door het landschap slingert.

We komen door het plaatsje Miste wat ongeveer op de helft van de route van vandaag ligt. We komen onderweg regelmatig mensen tegen, je kan zien dat het vakantietijd is en dat iedereen van het weer geniet. De camping waar we lang komen staat vol.

In de buurt van Winterswijk gekomen lopen we door het natuurgebied "de Bekendelle", een groot en uniek gebied dat zowel 's zomers als 's winters de moeite van het bezoeken waard is. Als we het gebied uitkomen lopen we naar de molen "Berenschot" wat tegenwoordig een restaurant is. Een leuke omgeving om even rondtekijken.

We lopen nu de laatste kilometers richting Winterswijk en wijken van de route af, de route gaat verder richting Brinkheurne maar wij lopen naar het station om met de trein terug te gaan naar huis. De wandeling was zeer afwisselend en zeker de moeite waard. Onderweg waren er genoeg bankjes om van het landschap te kunnen genieten en uitterusten.

 

 

Bekkendelle

Natuurgebied "Bekendelle" Winterswijk

groenten

Horeca is aanwezig in Aalten, Bredevoort en vlak voor Winterswijk. Met het openbaarvervoer is de trein het beste vervoersmiddel, ook rijden er bussen tussen de verschillende plaatsen. Informatie hierover vindt u bij reisinformatie


Home | Naar boven | Menu | Vorige | Volgende

Contact