Menu

GaanderenachterhoeklogoAalten
30 mei 2009

Het is een zonnig, prima weer om een goede wandeling te maken. We lopen vandaag van Gaanderen naar Aalten, een afstand van ongeveer 26 kilometer. We lopen niet naar Bredevoort zoals in het boekje wordt aangegeven maar naar Aalten dit in verband met het openbaarvervoer. De volgende keer lopen we de extra kilometers erbij.

We rijden met de auto naar Gaanderen waar we de draad weer oppakken. We lopen eerst het dorp uit richting de Bielheimerbeek waar we eerst door een natuurgebied lopen en dan met een boog richting de Slangenburg lopen waar we al eerder zijn geweest, alleen gaan we nu richting Westendorp waar we wat eten. Na de lunch, die ons overigens goed smaakte gaan we verder. We lopen nu tussen akkers en weilanden met veel bomen tussendoor, een zeer afwisseld landschap wat niet verveeld. Overal op het land zijn de boeren aan het hooien of gras aan het maaien.

We lopen verder via Heelweg-West en Heelweg-Oost naar de Radstake waar we de Twenteroute oversteken, een drukke weg van Arnhem naar Enschede. De route gaat verder langs het Zwarte veen en het Aaltens Goor richting Aalten. Het is nog een behoorlijk aantal kilometers lopen naar Aalten, we lopen nu voornamelijk door bosgebied met zo hier en daar een camping. Als we in Aalten aankomen zoeken we het station op en gaan dan met de trein terug naar Gaanderen om van daaruit terug te rijden naar huis.

Het is toch weer laat geworden want we mistten net de trein in Aalten en moesten een half uur wachten voordat er weer een trein kwam. Later in de middag werd het wat bewolkt maar we hebben er tijdens de wandeling geen last van gehad, wel was er veel wind maar ook daar hebben we weinig last van gehad.

 

natuurgebied

natuurgebied nabij Gaanderen

machine

Horeca: Westendorp pannenkoekenrestaurant, De Radstake aan de Twenteroute en in Aalten zelf zijn verschillende gelegenheden. Openbaarvervoer: de trein van Arnhem naar Winterswijk en de buurtbus vanaf het station in Aalten.


Home | Naar boven | Menu | Vorige | Volgende

Contact