Menu

RuurloachterhoeklogoGaanderen
27 mei 2009

Het is een winderige dag waarop we vrij laat starten vanuit Ruurlo. We lopen vandaag naar Gaanderen, een afstand van ongeveer 19 kilometer maar omdat we vanuit het centrum in Ruurlo naar het startpunt lopen maken we wat extra kilometers evenals bij Gaanderen om bij het station te komen.

We vertrekken net voor de middag en beginnen onze wandeling bij Pannenkoeken boerderij, `De Heikamp`. We duiken gelijk de bossen in en komen er vandaag niet meer uit. Omdat er veel wind staat is het pretitig om in het bos te lopen. We wandelen eerst richting Zelhem en lopen voornamelijk de eerste kilometers aan de rechterzijde van de weg Ruurlo-Zelhem. Na een aantal kilometers steken we de weg over en lopen vervolgens aan de linkerzijde van de weg weer verder.

We wandelen nu richting Zelhem en lopen via het Kerkpad het dorp in waar we even een rustpause nemen. Als we het dorp uitlopen lopen we een stukje over het industrieterrein en gaan vervolgens het bos weer in. We wandelen nu richting Doetinchem naar de "Slangeburg", een landgoed in de buurt van Doetinchem. Bij het landgoed steken we de weg over en gaan nu via het bos richting Gaanderen, wat nog een aantal kilometers verder ligt. We lopen onder de vierbaansweg van Arnhem naar Enschede door en vervolgen onze weg naar Gaanderen. Het eindpunt deze keer is restaurant "Het Onland", een gelegenheid net voor de plaats Gaanderen. We lopen verder het dorp in naar het station om van daaruit terug te reizen naar huis. Het blijkt toch nog een hele reis te zijn voordat we weer thuis zijn.

 

de Slangenburg

De Slangenburg te Doetinchem

Horeca is aanwezig aan het beginpunt bij de "Heikamp" in Zelhem en op het eindpunt. Openbaarvervoer is aanwezig. Er lopen treinen vanuit Ruurlo naar Winterswijk en van Winterswijk naar Arnhem, deze trein stopt in Gaanderen.


Home | Naar boven | Menu | Vorige | Volgende

 

Contact