Menu

BarchemachterhoeklogoRuurlo
23 mei 2009

We starten vandaag met het Achterhoekpad. We beginnen in het dorp Barchem, een plaats onder de rook van Lochem. De wandeling die we vandaag lopen gaat van Barchem naar Ruurlo en is ongeveer 20 kilometer. Het is een zonnige dag met een prettige temperatuur, een goede dag om te wandelen.

Als we in Barchem aankomen met de bus drinken we eerst koffie voordat we aan de wandeling beginnen. We wandelen daarna eerst over de Kalenberg en lopen dan richting het plaatsje Zwiep, bekend van de "Witte Wieven". We hebben voornamelijk door bosgebied gelopen met tussendoor enige akkers en weilanden. Het gaat nu richting Lochem langs de weg en na een tijdje gaan we het bos weer in en lopen we een stukje over de Lochemseberg.

Als we we de berg afkomen steken we de weg over en gaan dan richting Ruurlo. We lopen eerst door het bos richting Barchem maar nu aan de andere kant van het dorp. We komen langs een camping en vervolgens lopen we door het lanbouwgebied met een boog om Ruurlo heen. Als we uiteindelijk het bos uitkomen steken we wederom een weg over bij het buurtschap 't Medler. We gaan het bos weer in met een vrij onbegaanbaar pad met veel muggen, oppassen!

We lopen nu nog een aantal kilometers door een bosgebied waar we uiteindelijk uitkomen op de Hengeloseweg, de weg van Ruurlo naar Hengelo.Van hieruit lopen we terug naar Ruurlo, ongeveer 2 kilometer om bij het station te komen.

 

 

Molen

Molen te Zwiep

Horeca is in Barchem op verschillende plaatsen te vinden en ook in Zwiep en halverwege Barchem en Lochem waar de weg wordt overgestoken . 't Medler heeft ook een restaurant, evenals Ruurlo waar een pannenkoekenboerderij te vinden is linksaf bij Hengeloseweg aan de rechterkant van de weg.
Accomodatie voor overnachtigingen staan in het boekje.
Openbaarvervoer is aanwezig vanuit Lochem, van hieruit gaat een bus naar Barchem lijn 56
Vanuit Ruurlo gaat een bus naar Borculo, lijn 23, in Borculo wordt overgestapt naar de bus naar Deventer, lijn 56. De bus stopt in Barchem.
Vanuit Ruurlo kan met de trein naar Zutphen of Winterswijk worden gegaan en van daaruit weer verder.


Home | Naar boven | Menu | Vorige | Volgende

Contact