Menu

KoeDoetinchemHeks
23 april 2008
Op deze zonnige lentedag lopen we de route Olburgen-Doetinchem, een wandeling van 25 km die ons langs rivieren, akkers en door bossen voert. Het is een aangename dag om te wandelen en komen dan ook regelmatig fietsers en wandelaars tegen onderweg.

We laten ons met de trein naar Dieren vervoeren en lopen het stadje uit richting rivier waar we met het pontje overvaren en dan lopen we naar Olburgen waar we de vorige keer opgehouden zijn.

Het eerste gedeelte van de route loopt langs de IJssel en gaat naar Doesburg, een oude Hanzestad, vooral bekend om zijn mosterd. De water en weidevogels zijn volop aanwezig een lust voor de ogen van de liefhebber. Na 8 km bereiken we het stadje en nemen een rustpauze. Het is zeker de moeite waard om het stadje eens te bekijken.

Na de rustpauze gaat het over de wallen de stad uit richting Drempt. We moeten een stukje langs de grote weg lopen maar al gauw gaan we weer van de weg af en komen via kleine kronkelpaadjes over de akkers in de buurt van Hummelo. We zien een bankje en rusten wat uit.

De uiterwaarden

De uiterwaarden van de IJssel


Het laatste gedeelte gaat door de bossen naar Doetinchem, ons rest nog een achttal kilometers te gaan voordat we daar aankomen. Het grappige is dat je ineens vanuit het bos midden in de stad bent. We lopen nog langs een klein stadskerkhof en gaan dan richting bus die ons weer terug zal brengen naar huis. Een zeer afwisselende wandeling, die zeer de moeite waard is.
 

Onderweg is er genoeg horeca. Aan de IJssel zijn een aantal campings waar je wat drinken kan en daarna komt Doesburg. Wil je elders nog wat drinken dan zal je er wat verder voor moeten lopen. Openbaar vervoer: De plaatsen onderweg zijn goed te bereiken met de bus en vanuit Dieren en Doetinchem met de bus en de trein.


Home | Naar boven | Menu | Vorige | Volgende

Contact