Menu

KoeOlburgenHeks
18 april 2008
We lopen vandaag de route Zutphen-Olburgen, een wandeling van 19 km langs de rivier "de IJssel". Het is zonnig, fris en winderig. We starten op tijd omdat we twee keer met het pontje over de IJssel moeten en dat zal wat tijd in beslag nemen.

We vertrekken vanaf het station in Zutphen en lopen eerst de stad in om een kopje koffie te drinken. We wandelen langs de Walburgskerk en gaan dan richting IJssel. Eerst gaat het langs de buitenwijken en na een aantal kilometers gaan we de brug over naar de andere kant van de rivier.

We lopen nu richting Cortenoever waar een leegstaand kasteel "Reuversweerd" staat, die er enigszins vervallen uitziet. Het blijkt dat het kasteel al leeg staat sinds 1945 en dat heeft een geschiedenis.

We lopen door en komen in de buurt van Brummen waar we met het pontje de IJssel overgaan naar Bronkhorst. We eten hier wat en kijken rond. Het is een heel oud stadje en lijkt zo uit een boek van Dickens te komen.

Reuversweerd

Reuversweerd te Cortenoever


Na de lunch lopen we weer verder. We hebben wat moeite om het dorp uit te komen omdat de bewijzering soms te wensen overlaat maar naar enig zoeken vinden we toch de weg weer en zien we Steenderen aan onze linkerhand liggen.
We blijven steeds in de buurt van de rivier en hebben een weids uitzicht over de uiterwaarden en kunnen rondom plaasten zien liggen. We komen nu door een klein plaatsje dat Rha heet en van daaruit lopen we de laatste kilometers naar Olburgen waar we weer op een pontje stappen om ons weer naar de overkant te laten varen richting Dieren waar we op de trein stappen om naar huis te gaan. Het is een mooie tocht als je van water en uitzichten houdt.

De pontjes van Brummen en Dieren zijn het hele jaar open. Horeca is te vinden in Zutphen, Bronkhorst, Steenderen en Olburgen. Openbaar vervoer: de route is met trein en bus te bereiken.


Home | Naar boven | Menu | Vorige | Volgende

Contact