Menu

KoeRuurloHeks
25 april 2008
Alweer de laatste etappe van het Graafschapspad. We lopen vandaag van Doetinchem naar Ruurlo, een afstand van 30 km. Het is redelijk weer zo nu en dan zonnig maar ook bewolkt, geen regen, prima wandelweer.

Als we in Doetinchem bij het station aankomen lopen we gelijk weer tussen de bomen. Het gaat nog een tijdje door de buitenwijken van Doetinchem maar we zien er niet veel van. We komen langs het voetbalstadion en zien nog net een stukje bebouwde kom voordat we de bossen in gaan.

De omgeving is mooi en van hieruit wandelen we naar "De Slangenburg", een kasteel net buiten Doetinchem, wederom een groot gebied met bossen. We kijken even bij het kasteel en maken wat foto's. Er zit een grote verscheidenheid aan vogels in deze omgeving. Leuk voor de liefhebber. Het valt ons op dat er weer meer mensen op pad gaan al wordt er nog niet veel gewandeld

De Slangenburg

De Slangenburg te Doetinchem


Als we de bossen uitkomen gaat het landschap langzaam over van bos naar vlak land, we komen nu in een landbouwgebied met weilanden en akkers. Als we nog wat verder lopen komen we in de buurt van Mariënvelde, een dorp tussen Doetinchem en Ruurlo. De wandelwegen worden nu recht en lang en je kan kilometers ver kijken. We hebben nu nog 10 kilometer te gaan voordat we bij het station in Ruurlo aankomen, het einde van het Graafschapspad.

De route van het Graafschapspad is erg afwisselend en zeker de moeite waard om te lopen.

Goede bus- en treinverbinding. Horeca is in Doetinchem zelf en er is een leuk restaurant een aantal kilometers buiten de stad. Op de route naar Ruurlo is er verder geen horeca. Wil je wat eten en drinken dan is er gelegenheid in Mariënvelde maar dat is een paar kilometer extra.

Bij Ruurlo is de route omgelegd i.v.m de nieuwe rondweg, het staat niet vermeld in het boekje maar de veranderingen zijn te downloaden op Wandelplatform LAW


Home | Naar boven | Menu | Vorige

Contact