Menu

KoeZutphenHeks
16 april 2008
Alweer de tweede tocht van het "Graafschapspad". We gaan met de trein naar Lochem en lopen van hieruit naar Zutphen, een tocht van 25 km. Het is zonnig weer en het zal droog blijven vandaag en dat kunnen we goed gebruiken.

We vertrekken vrij laat uit Lochem maar gelukkig is het alweer wat later donker, waardoor we langer kunnen lopen.

We lopen vanaf het station richting Ampsen waar we langs kasteel Ampsen lopen. Dan lopen we naar Exel, een buurtschap net onder de rook van Lochem. Hier eten we wat en gaan dan verder richting Laren. We hebben voornamelijk door de bossen gelopen maar gaan nu langs het water en weilanden richting Almen.

Als we uiteindelijk in Almen aankomen drinken we thee in een lokaal restaurant en rusten wat. Het weer houdt zich goed dus verder richting Zutphen wat nog ongeveer 9 km is.

We lopen door de Almense bossen en komen in Eefde langs kasteel de Voorst en als we de weg oversteken lopen we langs de Berkel richting Zutphen. Het is nog een heel eind lopen langs de Berkel voordat we in Zutphen aankomen.

Kasteel de Voorst

Kasteel de Voorst in Eefde


Eigenlijk loopt de route verder de stad door maar omdat we met de trein naar huis gaan lopen we richting station om van daaruit terug te gaan naar huis. Het is inmiddels 18.00 uur dus we zijn ruimschoots voor het donker over. De volgende keer op een lange route toch maar wat eerder vertrekken.

Zowel in Exel, Laren en Almen zijn er gelegenheden waar je wat kan eten en drinken. Het openbaarvervoer is ook geen probleem. In Lochem en Zutphen kun je met de trein en met de bus verschillende richtingen op.


Home | Naar boven | Menu | Vorige | Volgende

Contact