Menu

KoeLochemHeks
14 april 2008
Op deze bewolkte en kille dag starten we in Ruurlo "Het Graafschapspad". We lopen vandaag van Ruurlo naar Lochem een tocht van 19 km. De route begint bij het station van Ruurlo.

Eerst lopen we door het dorp en gaan we het bos in. Al gauw lopen we tussen de boerderijen richting Barchem een dorp een aantal kilometers verderop. We lopen verkeerd maar gelukkig komen we al gauw tot de ontdekking dat we niet goed zitten en keren op onze schreden terug. Voordat we in Barchem aankomen lopen we eerst nog langs "Beekvliet", een havezate aan de berkel in de buurt van Borculo.

In Barchem drinken we een kop koffie en omdat het lunchtijd is eten we wat voordat we verder gaan richting Lochem.

Na onze rustpauze in Barchem wordt het klimmen want we gaan gelijk de Kalenberg op weliswaar niet heel erg hoog maar er moet toch geklommen worden. De route gaat verder over de Lochemseberg waar ook de Witte Wieven Koele is, hier komen de heksen bij elkaar om elkaar te spreken.

Bloesem

Bloesem


Op afstand zien we Lochem liggen. We komen langs de "Cloese", een kasteel waar voorheen een politieschool was gevestigd. We zijn dan al bijna in de bebouwde kom van Lochem en lopen nu richting station wat een heel eind buiten Lochem ligt. We missen net de trein naar Zutphen en moeten een half uur wachten op de volgende trein.

Onderweg is een restaurant in Barchem. De route is te bereiken met de trein en met de bus uit Ruurlo. In Lochem kan met de trein en met de bus gereisd worden.


Home | Naar boven | Menu | Vorige | Volgende

Contact