Menu

Rijssen
14 augustus 2007
Omdat het nog steeds mooi weer is maken we van de gelegenheid gebruik om in dezelfde week nog een tocht te maken. We lopen nu van Nijverdal naar Rijssen, een afstand van 21 km.

We rijden met de auto naar Rijssen waar we de auto net even buiten de plaats parkeren, we lopen naar de bushalte om van daaruit naar Nijverdal te reizen, we moeten onderweg wel een keer van bus wisselen maar al met al duurt de tocht niet al te lang. In Nijverdal aangekomen lopen we achter het station de bossen in waar we een tijdje doorheen lopen. Al gauw komen we in het Wierdense veld een groot heideveld waar we langs lopen. De heide bloeit en de schapen grazen op de heide, we komen langs de schaapskooi. Langs de andere kant van het heideveld lopen we weer terug en gaan nu richting Grimberg, een theehuis die aan de gracht ligt van een voormalige havezate. We lopen verder en gaan nu richting Rijssen.

 

Wierdense heide

Heideveld bij Wierden


We gaan de bossen weer in en zien niet zoveel van Rijssen want de route loopt voornamelijk door de bossen en zo nu en dan door een buitenwijk. Het pad kronkelt door het bos en we hebben geen flauw idee waar we uitkomen. na een tijdje komen we bij de weg waar we de auto hebben staan zoals in het boekje staat aangegeven.

Horeca niet aanwezig op deze route. Openbaarvervoer is geen probleem, er zijn bussen, streekvervoer en treinen


Home | Naar boven | Menu | Vorige | Volgende

Contact