Menu

Markelo
15 februari 2008
Na een lange stop gaan we op 15 februari weer van start met het Havezatenpad. De zon schijnt maar het is wel koud. We rijden met de auto naar Markelo en fietsen naar Rijssen om vandaar uit weer terug te wandelen naar Markelo, een tocht van 11,7 km.

Omdat we al een tijd geen lange afstanden gewandeld hebben besluiten we om kalm aan te beginnen en een tocht te maken van ongeveer 12 km. We starten in Rijssen waar we de laatste keer zijn opgehouden en lopen naar Markelo. In Rijssen lopen we eerst een tijdje door de bossen wat aangenaam is want er staat een oostenwind die erg onaangenaam aanvoelt.

Als we het bos verlaten moeten we de A1 over om aan de overkant te komen. Er is een wildbrug maar ook een brug voor voetgangers en fietsers. Ook aan de andere kant is een bosgebied maar langzamerhad gaat het bos over in heide, een mooi stukje Nederland die je niet vermoed als je over de A1 rijdt.

 

Als we het heideveld gepasseerd zijn kunnen we Markelo al in de verte zien liggen. Het is nu nog een aantal kilometers lopen door de velden wat koud is omdat we tegen de wind inlopen. Als we in Markelo aankomen drinken we een kop koffie om ons op te warmen. Daarna is het tijd om de fietsen op te halen in Rijssen en huiswaarts te keren.

 

foto 127

Natuurgebied tussen Rijssen en Markelo


Openbaar vervoer is hier moeilijk en een gepuzzel daarom kozen wij voor de fiets en de auto, ook onderweg is er geen mogelijkheid om wat te eten of te drinken. Horecagelegenheden bevinden zich in Rijssen en Markelo.


Home | Naar boven | Menu | Vorige | Volgende

Contact