Menu

Nijverdal
11 augustus 2007
We lopen vandaag van Ommen naar Nijverdal een tocht van 32 km. We rijden met de auto naar Nijverdal om van daaruit met trein naar Ommen te reizen. We stappen over in Zwolle en reizen vervolgens naar Ommen.

Het is al een eind in de morgen voordat we aan onze tocht beginnen. We lopen in een goed tempo om toch nog op een redelijk tijdstip over te zijn. Vanaf het station in Ommen gaat het gelijk de bossen in die van een ongekende schoonheid zijn. Als we de bossen uitkomen lopen we door de velden en komen na een tijdje langs Kasteel Eerde vroeger een kasteel nu een internationale school. We maken foto's en lopen achter langs het kasteel langs de de rivier de Regge waar we een lange tijd langs blijven lopen. Het is prachtig weer en omdat er in de verste verte geen horeca aanwezig is eten we langs de Regge in het gras ons lunchpakket op. Als we het eten op hebben gaat het weer verder want we hebben nog een lange weg te gaan voordat we in Nijverdal zullen zijn..

Kasteel Eerde

Kasteel Eerde


We lopen langs Schuilenburg, Rhaan naar Hankate waar we even van de route afwijken om alsnog een horecagelegenheid te bezoeken. Als we verder lopen gaat het richting Hellendoorn dat we in de verte zien liggen. Dan is het nog even naar Nijverdal waar we een stuk doorheen lopen om weer bij het station te komen waar onze auto staat.

In Hankate kan je even van de route afwijken om een horecagelegenheid te bezoeken. Bus en treinverbindingen zijn allemaal aanwezig, horeca wat minder.


Home | Naar boven | Menu | Vorige | Volgende

Contact