Menu

Ommen
6 augustus 2007
Op deze snikhete dag besluiten we van Dalfsen naar Ommen te lopen, een wandeling van 22 km. We rijden met de auto naar Dalfsen waar we de auto parkeren bij het station en starten daar onze tocht.

Dalfsen wordt niet aangedaan we gaan gelijk het achterland in. Het is loom weer en ons tempo ligt vandaag niet erg hoog. De tocht is afwisselend en mooi en tot onze verbazing komen we nog niet veel mensen tegen terwijl het mooi weer is en de zon schijnt. Op deze route kom je niet door dorpen, je passeert zo nu en dan een boerderij waar men druk bezig is om het gras binnen te halen. Er wordt met man en macht gewerkt om het hooi op tijd binnen te krijgen voordat het gaat regenen.

Later lopen we door het Vechtdal en zien we toeristen die op weg zijn naar het water. Aangekomen bij de schutsluis van Vilsteren is het een drukte van belang van boten en mensen, wandelaars en fietsers. We nemen even de tijd om wat te drinken en te kijken naar de bedrijvigheid voordat we beginnen aan de laatste etappe naar Ommen.

weiland

weiland met bloemen


Gelukkig lopen we vaak in de schaduw maar helaas moeten we zo nu en dan toch een stuk in de zon lopen, we worden er traag van en moe in onze ledematen, we hebben gelukkig voldoende water bij ons. Laat in de middag komen we aan in Ommen waar we nog een stuk door de stad moeten lopen naar het station wat buitenaf ligt. We nemen de stoptrein naar Zwolle en stappen in Dalfsen uit om onze auto op te halen en terug te rijden naar huis.

Weing horeca onderweg dus eten en drinken meenemen voor onderweg, openbaarvervoer is hier geen probleem er rijden treinen en bussen.


Home | Naar boven | Menu | Vorige | Volgende

Contact