Menu

Dalfsen
15 juli 2007
We wandelen verder, we rijden met de auto naar Zwolle waar we de auto parkeren. Met de bus gaan we richting Hasselt waar we vertrekken voor onze wandeltocht van vandaag, de route naar Dalfsen is 31 km.

Het is zondag en mooi wandelweer. We starten op een redelijke tijd want we gaan vandaag een goed stuk lopen. Het is nog rustig als we uit Hasselt vertrekken en over de dijk richting Zwolle lopen. We komen eerst langs de molen en lopen verder naar het gemaal, de weg kronkelt over de dijk en in de verte kunnen we Zwolle al zien liggen.

We doen Zwolle niet aan omdat we doorlopen naar Dalfsen maar het is mogelijk om naar Zwolle te lopen en dan verder te reizen. We nemen onderweg regelmatig rust en komen zo nu en dan een wandelaar tegen. We onmoeten ook de man die verantwoordelijk is voor de wegbewijzering van dit gebied en hij vraagt ons of het allemaal makkelijk te vinden is en of zich nog problemen hebben voorgedaan tijdens het wandelen.

Uitzicht

Uitzicht over de weilanden


De tocht is afwisselend en loopt langs een aantal Havezaten, vooral rond Dalsen zijn er een aantal te zien. We bemerken dat we ongemerkt in een totaal ander landschap terecht zijn gekomen, het water en de wieden hebben plaats gemaakt voor bossen en weilanden.

Het is toch nog laat geworden als we in Dalfsen bij het station aankomen waar we de trein nemen naar Zwolle om onze auto op te halen.

Onderweg is er een restaurant waar we wat kan eten en drinken. Het openbaar vervoer is volop aanwezig, alleen een veranderde dienstregeling op zaterdag en zondag.


Home | Naar boven | Menu | Vorige | Volgende

Contact