Menu

Hasselt
21 juni 2007
Vandaag lopen we de route Giethoorn Hasselt, een afstand van 27 km. We rijden met de auto naar Hasselt om van daaruit verder te gaan met de bus die ons in Giethoorn afzet op de plaats van bestemming.

Het is al een eind in de morgen als we aan de route beginnen. Het weer is bewolkt en er is regen voorspeld maar we gaan op weg met goede moed. We lopen eerst Giethoorn uit wat een tijdje duurt want Giethoorn is een langgerekt dorp. We drinken koffie en vervolgen dan onze weg. Het ligt in de bedoeling om naar Hasselt te lopen maar het zal een beetje afhangen van het weer. We lopen door de wieden waar op het moment geen mens te bekennen is, zelfs de vogels zijn stil. Na een aantal kilometers te hebben gelopen komen we uit in Wanneperveen waar we ineens weer minden in de drukte zijn. Nog steeds overal water. We zien hier de Belterwijde en even verder de Beulakkerwijde, bekende watergebieden. Het is een heel apart stukje Nederland, zeker de moeite waard om eens te bezoeken.

Giethoorn

uitzicht over Giethoorn


Als we verder lopen na onze lunch gaat het richting Zwartsluis waar we al eens eerder gelopen hebben met "Het rondje Vollenhoven". Deze keer komen we alleen van de andere kant. We lopen naar het pontje en varen over naar Genemuiden aan de overkant. We lopen hier verder richting Hasselt wat nog ongeveer 8 km is. Het begint te motregenen wat jammer is want we hebben het verder droog gehouden. Het boekje geeft aan dat we over de dijk moeten lopen maar we besluiten de weg te nemen omdat het gras erg hoog en nat is. In de verte zien we de brug van Hasselt liggen. We lopen stevig door en tegen 17.00 uur zijn we in Hasselt waar we de auto ophalen en vervolgens terug rijden naar huis.

Openbaar vervoer en horeca volop aanwezig. De bussen lopen soms om het uur misschien iets om tijdens het wandelen rekenig mee te houden.


Home | Naar boven | Menu | Vorige | Volgende

Contact