Menu

Giethoorn
vrijdag 25 mei 2007
's Morgens om 9.00 uur vertrekken we met de auto en fietsen richting Giethoorn waar we de fietsen neerzetten op een parkeerplaats. We rijden met de auto terug naar Muggenbeet en beginnen daar aan onze tocht van 10 km naar Giethoorn.

Het is stralend weer en het is maar goed dat we op tijd beginnen aan onze wandeling want het beloofd een warme dag te worden. De tocht loopt gelijk door de velden en langs het Giethoornsemeer. Het zijn lange rechte afstanden maar saai is het nooit omdat er van alles te zien en te horen is. We zien allerlei soorten vogels sommige met jongen, altijd de moeite waard om even bij stil te staan.

Na ongeveer anderhalf uur komen we in Giethoorn aan waar net de touristen worden losgelaten. We halen onze fietsen op en maken een rondje Giethoorn waar we tegen lunchtijd wat eten en besluiten om met een fluisterboot de omgeving rond Giethoorn te gaan verkennen. Zeker aan te raden als je van rust houdt. We varen twee uur door smalle sloten en zien opnieuw verscheidene vogels die je alleen in deze omgeving tegenkomt.

water rondom Giethoorn

Water rondom Giethoorn


Als we 2 uur op het water zijn geweest varen we terug naar Giethoorn en halen onze fietsen op. We fietsen terug naar Muggenbeet vanwaar we vertrokken zijn. Het is tijd om naar huis te gaan voordat de drukte losbarst van de Pinkstervakantie. Het waren fantastische wandeldagen met uitzonderlijk mooi weer.

Horeca is volop aanwezig in Giethoorn, onderweg kom je geen horeca tegen tussen Muggenbeet en Giethoorn. Bussen rijden van Steenwijk naar Giethoorn en van Steenwijk naar Muggenbeet.


Home | Naar boven | Menu | Vorige | Volgende

Contact