Menu

Rondje Vollenhoven
donderdag 24 mei 2007
Vandaag lopen we een rondje Vollenhoven, een route die je zowel in één dag als in twee dagen kan lopen. Wij lopen de route in één dag een afstand van 28 km. Het rondje Vollenhoven is een extra wandeling die opgenomen is in het boekje van het Havezatenpad. We rijden van onze verblijfplaats met de auto naar Vollenhoven en parkeren er aan de rand van het stadje en beginnen aan onze wandeling.

We starten bij het VVV van Vollenhoven, het begin van de tocht. Eerst lopen we de stad door en wandelen langs een paar Havezaten. Vervolgens gaat de tocht door een park met een ruïne. Langzamerhand lopen we de stad uit en gaan we richting Zwartsluis. We komen langs de havezate "Den Oldenhof "en nemen er een kijkje. Er is al een bus met touristen die de omgeving verkennen. Omdat we nog een heel eind te lopen hebben gaan we verder en komen al gauw langs het water te lopen. We lopen een heel eind over de dijken rondom het Zwartewater en zien aan de overkant Genemuiden liggen dat alleen te bereiken is met het pontje. Wij lopen verder en gaan richting Zwartsluis.

In Zwartsluis eten we wat en kijken even rond. Na gegeten te hebben gaan we verder richting St Jansklooster, een dorp 6 km verderop.

Landgoed Den Oldenhof

Landgoed Den Oldenhof


In St Jansklooster stoppen we nog even om wat te drinken voordat we weer verder gaan. Onderweg komen we langs de boerderij waar Evert van Benthem gewoond heeft, hij heeft 2 maal de Elfstedentocht gewonnen maar woont nu in Canada. Wat ons opvalt zijn de mooie boerderijen in deze omgeving, allemaal voorzien van rieten daken. Er is zelfs een rietdekker bezig met een dak. Na 8 uur lopen komen we weer in Vollenhoven aan en rijden met de auto terug naar de camping. De tocht gaat vooral langs het water en het wandelen over de dijken in het hoge gras is soms best vermoeiend.

Horeca is aanwezig maar er zitten lange afstanden tussen de plaatsen. Maak je er een tweedaagse tocht van dan ligt Zwartsluis ongeveer in het midden, overnachtingsplaatsen staan in het boekje.


Home | Naar boven | Menu | Vorige | Volgende

Contact